FRUKTOZA - VOĆNI ŠEĆER
Neto količina: 200g i 1kg
Fruktoza ili voćni šećer koji se nalazi u voću i medu, koristi se kao zaslađivač za pripremu svih vrsta poslastica. Ne dovodi do naglog skoka šećera u krvi, te je pogodna za ishranu dijabetičara.
Slađa je od saharoze 1.5 puta, pa se prilikom upotrebe stavlja u manjim količinama. Iz ovog razloga preporučuje se i svima koji vode računa o energetskom unosu, odnosno osobama na redukcionim dijetama.
Nutricionisti fruktozu smatraju hranljivom materijom, preporučljivom pre jela ili u slučaju dužeg fizičkog opterećenja.
DEKSTROZA - GROŽĐANI ŠEĆER
Neto količina: 200g i 1kg
Dekstroza ili grožđani šećer pripada grupi prostih ugljenih hidrata koji nakon konzumiranja vrlo brzo dospeva u krv, te predstavlja izvor brze energije.
Lako se vari i ne opterećuje organe za varenje. Preporučuje se posebno u ishrani sportista, a mogu je koristiti i svi ostali koji su izloženi većim fizičkim naporima.
Unos potrebne količine ove namirnice brzo popunjava energetske depoe, zaustavlja ubrzanu razgradnju mišićnog tkiva nakon fizičkih napora i pospešuje ugradnju proteina.
SURUTKA U PRAHU
Neto količina: 200g
Surutka u prahu je zdrava i hranljiva namirnica koja nastaje kao nusproizvod proizvodnje sira.
Redovnom upotrebom surutke mogu se rešiti ili umanjiti brojni zdravstveni problemi.
Proteini surutke podižu imunitet, smanjuju nivo štetnog holesterola, povoljno utiču na regeneraciju jetre, smanjuju nastanak zubnog kamenca, regulišu crevnu floru.
ZAMENA ZA MLEKO U PRAHU
Neto količina: 200g
Zamena za mleko u prahu - Palmlat 26/10 EF je proizvod baziran na mešavini sirovina dobijenih sušenjem "sprej" sistemom i predstavlja kombinaciju mlečnih/surutkinih proteina i biljnih masti.
Metoda proizvodnje obezbeđuje proizvod koji je prefinjene strukture i (delimična) je zamena mleka u prahu u industrijskoj upotrebi za proizvodnju ljudske hrane.
SODA BIKARBONA
Neto količina: 500g
Soda bikarbona ili natrijum bikarbonat se ubraja u antacide najbržeg dejstva.
Povoljno deluje protiv kandide, a kao oblog ili kupka može se koristiti i protiv spoljnih gljivičnih infekcija, poput atletskog stopala ili uklanjanja neprijatnih mirisa od znoja. Pranje zuba sodom bikarbonom doprinosi njihovoj belini.
Takođe, može se koristiti u pripremi različitih vrsta namirnica kao regulator kiselosti ili sredstvo za dizanje testa. Svoju primenu može imati i kao sredstvo za izbeljivanje i čišćenje određenih predmeta (odeće, stvari).
KAKAO PRAH
Neto količina: 100g
Kakao uglavnom koristimo u ishrani zbog divnog mirisa i ukusa, ne razmišljajući o njegovom uticaju na zdravlje. Sve veći broj istraživača koji izučavaju egzotični plod biljke kakaovca (Theobroma cacao), tvrde da konzumiranje kakao praha ima mnoge pozitivne zdravstvene efekte.
Flavonoli kakaoa pozitivno utiču na snižavanje krvnog pritiska i poboljšanje funkcije krvnih sudova, bez ikakvih neželjenih dejstava. Istovremeno, flavonoli kao antioksidansi imaju sposobnost da neutrališu aktivnost slobodnih radikala, čija produkcija tokom metaboličkih procesa u organizmu oštećuje različite komponente ćelija, uključujući i DNK, što dovodi do starenja i nastanka različitih degenerativnih bolesti.
Takođe, kakao je delotvoran u očuvanju zdrave kože - redovnim konzumiranjem kakaoa povećava se otpornost kože na štetno ultraviolentno zračenje, čime se odlaže pojava iritacije i crvenila, bora i pigmentacije. Stimuliše se i mikrocirkulacija, što omogućava bolje snabdevanje hranljivim sastojcima i kiseonikom, pa koža postaje elastičnija i zategnutija, povećava joj se se i hidriranost i sprečava gubitak vode.
Kakao podstiče mozak na stvaranje endorfina, što dovodi do opuštanja, otklanjanja stresa i bola. On stimuliše i lučenje dopamina i serotonina koji podižu nivo raspoloženja, zbog čega ljudi skloni depresiji i inače konzumiraju ogromne količine čokolade. Polifenoli su još jedna vrsta sastojka u kakaou, koji imaju važnu ulogu u očuvanja zdravlja, jer kao antioksidansi čuvaju kardiovaskularni sistem i utiču na snižavanje visokog krvnog pritiska.
Britanski naučnici su ustanovili da svakodnevni unos šolje kakaoa sprečava nastanak krvnih ugrušaka, odnosno trombova, koji ukoliko stignu do srca ili mozga, mogu da izazovu infarkt ili šlog. Dokazano je i da se svakodnevnim konzumiranjem 22 grama kakao praha, značajno smanjuje taloženje lošeg holesterola na zidovima krvnih sudova. Zato, kakao prah treba konzumirati bez ikakve griže savesti.
____________________________________________________________________________________
NAPOMENA: U opisima proizvoda se trudimo da budemo što tačniji i precizniji. Ipak, ne možemo garantovati za apsolutnu tačnost svake informacije.
Za probleme sa zdravljem obratite se svome lekaru ili nutricionisti.
Razmišljate o novom biznisu? Niste sigurni čime biste se bavili? Otvorite prodavnicu zdrave hrane! Nekoliko korisnih saveta
Imate prodavnicu zdrave hrane, ali niste zadovoljni kako Vam posao napreduje, dođite kod nas!
Ukoliko ste zainteresovani za bilo kakav vid saradnje u oblasti zdrave hrane, posetite nas!