PROIZVODI U PRAHU

english

 

fruktoza

FRUKTOZA - VOĆNI ŠEĆER

Neto količina: 200g i 1kg

Fruktoza ili voćni šećer koji se nalazi u voću i medu, koristi se kao zaslađivač za pripremu svih vrsta poslastica. Ne dovodi do naglog skoka šećera u krvi, te je pogodna za ishranu dijabetičara.


Slađa je od saharoze 1.5 puta, pa se prilikom upotrebe stavlja u manjim količinama. Iz ovog razloga preporučuje se i svima koji vode računa o energetskom unosu, odnosno osobama na redukcionim dijetama.

Nutricionisti fruktozu smatraju hranljivom materijom, preporučljivom pre jela ili u slučaju dužeg fizičkog opterećenja.



dekstroza

DEKSTROZA - GROŽĐANI ŠEĆER

Neto količina: 200g i 1kg

Dekstroza ili grožđani šećer pripada grupi prostih ugljenih hidrata koji nakon konzumiranja vrlo brzo dospeva u krv, te predstavlja izvor brze energije.

Lako se vari i ne opterećuje organe za varenje. Preporučuje se posebno u ishrani sportista, a mogu je koristiti i svi ostali koji su izloženi većim fizičkim naporima. 

Unos potrebne količine ove namirnice brzo popunjava energetske depoe, zaustavlja ubrzanu razgradnju mišićnog tkiva nakon fizičkih napora i pospešuje ugradnju proteina.

surutka

SURUTKA U PRAHU

Neto količina: 200g

Surutka u prahu je zdrava i hranljiva namirnica koja nastaje kao nusproizvod proizvodnje sira.

Redovnom upotrebom surutke mogu se rešiti ili umanjiti brojni zdravstveni problemi. 

Proteini surutke podižu imunitet, smanjuju nivo štetnog holesterola, povoljno utiču na regeneraciju jetre, smanjuju nastanak zubnog kamenca, regulišu crevnu floru.

 

mleko u prahu

ZAMENA ZA MLEKO U PRAHU

Neto količina: 200g

Zamena za mleko u prahu - Palmlat 26/10 EF je proizvod baziran na mešavini sirovina dobijenih sušenjem "sprej" sistemom i predstavlja kombinaciju mlečnih/surutkinih proteina i biljnih masti.

Metoda proizvodnje obezbeđuje proizvod koji je prefinjene strukture i (delimična) je zamena mleka u prahu u industrijskoj upotrebi za proizvodnju ljudske hrane.





soda bikarbona
SODA BIKARBONA


Neto količina: 500g

Soda bikarbona ili natrijum bikarbonat se ubraja u antacide najbržeg dejstva.

Povoljno deluje protiv kandide, a kao oblog ili kupka može se koristiti i protiv spoljnih gljivičnih infekcija, poput atletskog stopala ili uklanjanja neprijatnih mirisa od znoja. Pranje zuba sodom bikarbonom doprinosi njihovoj belini.

Takođe, može se koristiti u pripremi različitih vrsta namirnica kao regulator kiselosti ili sredstvo za dizanje testa. Svoju primenu može imati i kao sredstvo za izbeljivanje i čišćenje određenih predmeta (odeće, stvari).



Kakao prah
KAKAO PRAH

Neto količina: 100g

Kakao uglavnom koristimo u ishrani zbog divnog mirisa i ukusa, ne razmišljajući o njegovom uticaju na zdravlje. Sve veći broj istraživača koji izučavaju egzotični plod biljke kakaovca (Theobroma cacao), tvrde da konzumiranje kakao praha ima mnoge pozitivne zdravstvene efekte.

Flavonoli kakaoa pozitivno utiču na snižavanje krvnog pritiska i poboljšanje funkcije krvnih sudova, bez ikakvih neželjenih dejstava. Istovremeno, flavonoli kao antioksidansi imaju sposobnost da neutrališu aktivnost slobodnih radikala, čija produkcija tokom metaboličkih procesa u organizmu oštećuje različite komponente ćelija, uključujući i DNK, što dovodi do starenja i nastanka različitih degenerativnih bolesti.

Takođe, kakao je delotvoran u očuvanju zdrave kože - redovnim konzumiranjem kakaoa povećava se otpornost kože na štetno ultraviolentno zračenje, čime se odlaže pojava iritacije i crvenila, bora i pigmentacije. Stimuliše se i mikrocirkulacija, što omogućava bolje snabdevanje hranljivim sastojcima i kiseonikom, pa koža postaje elastičnija i zategnutija, povećava joj se se i hidriranost i sprečava gubitak vode.

Kakao podstiče mozak na stvaranje endorfina, što dovodi do opuštanja, otklanjanja stresa i bola. On stimuliše i lučenje dopamina i serotonina koji podižu nivo raspoloženja, zbog čega ljudi skloni depresiji i inače konzumiraju ogromne količine čokolade. Polifenoli su još jedna vrsta sastojka u kakaou, koji imaju važnu ulogu u očuvanja zdravlja, jer kao antioksidansi čuvaju kardiovaskularni sistem i utiču na snižavanje visokog krvnog pritiska.

Britanski naučnici su ustanovili da svakodnevni unos šolje kakaoa sprečava nastanak krvnih ugrušaka, odnosno trombova, koji ukoliko stignu do srca ili mozga, mogu da izazovu infarkt ili šlog. Dokazano je i da se svakodnevnim konzumiranjem 22 grama kakao praha, značajno smanjuje taloženje lošeg holesterola na zidovima krvnih sudova. Zato, kakao prah treba konzumirati bez ikakve griže savesti.

____________________________________________________________________________________

NAPOMENA: U opisima proizvoda se trudimo da budemo što tačniji i precizniji. Ipak, ne možemo garantovati za apsolutnu tačnost svake informacije.

Za probleme sa zdravljem obratite se svome lekaru ili nutricionisti.

NAŠA ROBNA MARKA

nasa robna marka

KATALOG PROIZVODA

katalog

TRAŽITE POSAO?

zaposlenje

LUČAR VIDEO

video prezentacija

RIBNJAK LUČAR VIDEO

Ribnjak Lučar - aktuelna ponuda

SME SRBIJA 2022

SME Srbija 2022

ZLATNA IZVRSNOST 2019.

Zlatna izvrsnost 2019

COMPANY WALL 2018

Biznis partner 2018

BIZNIS PARTNER 2018

Biznis partner 2018


pdf PREUZMITE ID OBRAZAC

NOVI BIZNIS?

novi biznis

Razmišljate o novom biznisu? Niste sigurni čime biste se bavili? Otvorite prodavnicu zdrave hrane! Nekoliko korisnih saveta

Korisnički servis

NISTE ZADOVOLJNI?

niste zadovoljni

Imate prodavnicu zdrave hrane, ali niste zadovoljni kako Vam posao napreduje, dođite kod nas!

Korisnički servis

SARADNJA?

saradnja

Ukoliko ste zainteresovani za bilo kakav vid saradnje u oblasti  zdrave hrane, posetite nas!

Korisnički servis

Sajt www.lucardoo.co.rs koristi kolačiće (cookies) radi kvalitetnijeg funkcionisanja sajta. Nastavkom korišćenja stranica saglasni ste sa upotrebom kolačića. Za više informacija pogledajte Politiku privatnosti.

Prihvatam korišćenje kolačića.