HLADNO CEĐENA ULJA


english

Bademovo uljeBADEMOVO ULJE - hladno presovano, nerafinisano jestivo ulje od jezgra slatkog badema 100%

Neto količina: 250ml i 50ml
Transportno pakovanje: 6 kom.

Bademovo ulje je prijatne blage arome, visokog kvaliteta i specifičnog nutritivnog sastava. Obiluje nezasićenim masnim kiselinama, posebno omega 9, tj. oleinskom kiselinom, kao i prirodnim vitaminom E.

Nutricionisti posebno preporučuju upotrebu bademovog ulja za održavanje normalnog funkcionisanja probavnog sistema i uopšte za dobrobit celog organizma.

Ulje od jezgra badema se u ishrani najčešće koristi kao preliv za salate ili kao sastojak različitih poslastica. Ne preporučuje se termička obrada pri visokim temperaturama, jer pri tome ovo ulje gubi neka od svojih pozitivnih prirodnih svojstava važnih za ljudsko zdravlje.

Bademovo ulje ima široku primenu i u kozmetici: za negu suve kože, protiv pojave akni, za ujednačavanje tena, protiv opekotina, za negu kose, trepavica i usana.




Bundevino uljeBUNDEVINO ULJE - hladno presovano, nerafinisano, jestivo ulje od semena tikve golice 100%

Neto količina: 250ml
Transportno pakovanje: 6 kom.

Bundevino ulje sadrži prirodni vitamin E i obilje nezasićenih masnih kiselina omega 6 i 9.

Nutricionisti preporučuju redovnu upotrebu bundevinog ulja za održavanje normalnog nivoa holesterola u krvi, normalnog funkcionisanja prostate, očuvanje imuniteta i pravilnih metaboličkih procesa, pa čak i kod pojačanog stresa.

Ulje od semena tikve golice odlikuje se veoma prijatnim ukusom, te ima široku primenu u jelovnicima poznatih kuvara. Najčešće se koristi kao salatno ulje, jer pri kuvanju gubi neka od svojih pozitivnih prirodnih svojstava važnih za ljudsko zdravlje.




Laneno uljeLANENO ULJE - hladno presovano, nerafinisano jestivo ulje od semena lana 100%

Neto količina: 250ml
Transportno pakovanje: 6 kom.

Laneno ulje sadrži preko 50% omega 3 esencijalne masne kiseline, koju ljudski organizam ne može da proizvede, a neophodna je za normalno funkcionisanje i za očuvanje zdravlja.

Nutricionisti preporučuju redovnu upotrebu lanenog ulja za održavanje normalnog funkcionisanja mozga, probavnog sistema, srca, krvnih sudova i za očuvanje dobrog vida.

Ulje od semena lana se koristi isključivo bez termičke obrade, kao dodatak salatama ili obrocima bogatim proteinima. Preporučuje se i direktno konzumiranje – 1 do 2 kašike dnevno.

Miris/ukus, koji podseća na ribu ili travu, prirodno je svojstven ovom ulju.




Susamovo uljeSUSAMOVO ULJE - hladno presovano, nerafinisano, jestivo ulje od semena susama 100%

Neto količina: 250ml
Transportno pakovanje: 6 kom.

Susamovo ulje sadrži nezasićene masne kiseline omega 6 i 9 i vitamin E.

Nutricionisti preporučuju redovnu upotrebu susamovog ulja za održavanje normalne funkcije zglobova i mišića, kod upale mišića i za očuvanje sposobnosti koncentracije.

Susamovo ulje je veoma prijatnog, specifičnog ukusa. U kulinarstvu se koristi kao salatno ulje, ali se preporučuje i za pečenje, dinstanje i prženje, budući da se odlikuje izuzetnom stabilnošću. Odlično se kombinuje sa tamari sosom. Susamovo ulje veoma je zastupljeno i u makrobiotici.




kokosovo ulje
KOKOSOVO ULJE - hladno presovano, nerafinisano jestivo ulje od punomasne kopre kokosa 100%


Neto količina: 150g i 250g
Transportno pakovanje: 6 kom.

Ovo ulje odličnog kvaliteta je veoma prijatne, blago slatkaste arome karakteristične za kokos. Veoma je stabilno i izuzetno lako se vari, pošto ima visok sadržaj triglicerida srednjeg lanca (MCT). Takođe, sadrži laurinsku kiselinu koja se nalazi u majčinom mleku. Na sobnoj temperaturi (do 22°C) je u čvrstom stanju, a na višoj temperaturi postaje potpuno bezbojno, providno ulje.

Kokosovo ulje doprinosi regulaciji mnogih zdravstvenih problema i preporučuje se kao pomoćno prirodno sredstvo za ublažavanje simptoma sledećih poremećaja: gojaznost, dijabetes, kardiovaskularne bolesti, problemi sa bubrezima, visok krvni pritisak. Doprinosi jačanju imuniteta, reguliše varenje i metabolizam. Pokazuje antivirusno i antibakterijsko dejstvo,te može efikasno delovati kod raznih infekcija, n.pr. upale pluća.

Upotreba: hladno presovano kokosovo ulje široko je prihvaćeno kao funkcionalna hrana, koristi se kao namaz ili dodatak za pripremanje različitih jela, posebno poslastica.

Ima široku primenu i u kozmetici, posebno za negu kože. Korišćenje kokosovog ulja u kozmetičke svrhe, u kućnim uslovima, omogućuje značajnu finansijsku uštedu, a doprinosi zdravlju i lepoti kože u mnogo većoj meri nego savremeni preparati prepuni parabena i drugih štetnih jedinjenja. Njime se može skidati šminka, negovati kosa, koža celog tela, trepavice i stopala. U kombinaciji sa uljem čajnog drveta ima jako antimikrobno dejstvo.

____________________________________________________________________________________

NAPOMENA: U opisima proizvoda se trudimo da budemo što tačniji i precizniji. Ipak, ne možemo garantovati za apsolutnu tačnost svake informacije. 

Za probleme sa zdravljem obratite se svome lekaru ili nutricionisti.

NAŠA ROBNA MARKA

nasa robna marka

KATALOG PROIZVODA

katalog

TRAŽITE POSAO?

zaposlenje

LUČAR VIDEO

video prezentacija

RIBNJAK LUČAR VIDEO

Ribnjak Lučar - aktuelna ponuda

SME SRBIJA 2022

SME Srbija 2022

ZLATNA IZVRSNOST 2019.

Zlatna izvrsnost 2019

COMPANY WALL 2018

Biznis partner 2018

BIZNIS PARTNER 2018

Biznis partner 2018


pdf PREUZMITE ID OBRAZAC

NOVI BIZNIS?

novi biznis

Razmišljate o novom biznisu? Niste sigurni čime biste se bavili? Otvorite prodavnicu zdrave hrane! Nekoliko korisnih saveta

Korisnički servis

NISTE ZADOVOLJNI?

niste zadovoljni

Imate prodavnicu zdrave hrane, ali niste zadovoljni kako Vam posao napreduje, dođite kod nas!

Korisnički servis

SARADNJA?

saradnja

Ukoliko ste zainteresovani za bilo kakav vid saradnje u oblasti  zdrave hrane, posetite nas!

Korisnički servis

Sajt www.lucardoo.co.rs koristi kolačiće (cookies) radi kvalitetnijeg funkcionisanja sajta. Nastavkom korišćenja stranica saglasni ste sa upotrebom kolačića. Za više informacija pogledajte Politiku privatnosti.

Prihvatam korišćenje kolačića.